Érkezés – Somnakaj – Citadella

MegérkezésHosszú és eseménydús napot zártunk. A jó szervezésnek köszönhetően mindegyikünk menetrend szerint érkezett meg a táborba. Külön köszönjük ezt mindazon önkénteseknek és segítőknek, akik autóval ki tudtak jönni elénk a pályaudvarokra, és vártak ránk már a beérkező vonatnál, busznál. A debreceniek utazásának története “Debrecenben találkozott a kis csapatunk, régiek-újak. Mi négyen azon szerencsések közé tartoztunk, akik autóval utaztak. Már az indulás is kalandosan alakult.  Zsolt nem talált minket, mivel ő a busz állomáson keresett, míg mi az autóparkolóban voltunk. Telefonos segítséggel megtaláltuk a másikat. - Kék pólóban vagyok, elindultam.- Látlak! – kiáltotta Barbi- Hol? - Fordulj, fordulj, fordulj! – koordinálta Barbi. – Integetek! Szia! Zsolt végre meglátott bennünket, így letették a mobilt. Könnyes búcsút vettünk szeretteinktől (:D), majd nekivágtunk az országútnak. Csak hánytuk magunk mögött a kilométereket, csak egy gyors benzinkúti kitérőnk volt. Pestre érve pár látványosságot tekintettünk meg (Domcsi igen lelkesen tapadt az ablakra), később pedig vidékiekhez méltóan eltévedtünk. Csillebércre érkezve már alig vártuk a többiekkel való találkozást. Miután körbecsókoltuk egymást, sikeresen megvolt az első tábori megbeszélés, illetve ebéd. Ezt követően elfoglaltuk szobáinkat, és ismerkedtünk az új táborlakókkal.” 

 

Csoport megbeszélés 1.Az ebédet követően tábornyitó összejövetelen vettünk részt, ahol Szőke Judit, mint a tábor vezetője beszélt a tábor létrejöttéről, céljáról, valamint bemutatkoztak a csoportvezetők és mi is. Ezt követően kialakították a csoportokat, tehetség kategóriák szerint, majd megtörténtek az első csoport megbeszélések is.

A korai vacsora után egy nem mindennapi eseményen vehettünk részt. A beharangozott Somnakaj című előadást nézhettük meg a Művészetek Palotájában. A szállításunkról ismét önkéntesek és segítők gondoskodtak, hogy minden zökkenőmentes és egyszerű legyen.
Gellért-hegyenA színház után a Gellért-hegyre látogattunk fel, ahol Budapest páratlan éjszakai panorámájában gyönyörködhettünk.

Este fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk nyugovóra.

Látkép a Gellért-hegyről